Zoeken
Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn al beantwoord!

Algemeen

Onze levertijd bedraagt +- 8 weken

De plaatsingstijd is afhankelijk van de grootte van het project. Voor een normale schutting/overkapping is onze plaatsingstijd 1 a 2 dagen.

Douglas overkappingen

Tuurlijk! Dit kun je via ons offerte formulier aangeven.

Bij een standaard overkapping van 6 meter worden er 6 led spots gebruikt.
Hoe breder de overkapping, hoe meer led spots er gebruikt dienen te worden.

Wij houden hier standaard rekening mee als u een offerte bij ons aanvraagt.

Douglas hout is een van de meest duurzame naaldhoutsoorten van Europa, heeft een warme uitstraling en een mooie kleur en structuur.

Het hout is voor zeer veel toepassingen geschikt en valt in duurzaamheidsklasse III.

Douglas hout heeft onbehandeld een minimale levensduur van tien tot vijftien jaar en heeft de eigenschap dat het na uitdroging steeds harder wordt.

 

Dit is zeker mogelijk! Vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Meer informatie

Douglas hout valt in duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het hout ongeveer 10 tot 15 jaar meegaat buiten.

Natuurlijk! Een lichtstraat kan een prachtige toevoeging zijn aan een Douglas overkapping, waardoor je kunt genieten van een overvloed aan natuurlijk licht en een gevoel van ruimte en openheid. Een lichtstraat is in feite een langwerpig venster dat in het dak van de overkapping wordt geïntegreerd. Het kan bestaan uit meerdere glaspanelen die naadloos in het Douglas houten frame passen.

Door het plaatsen van een lichtstraat in een Douglas overkapping profiteer je van verschillende voordelen. Allereerst zorgt het natuurlijke licht dat door de lichtstraat naar binnen stroomt voor een heldere en uitnodigende sfeer in de overkapping. Dit is vooral gunstig als je de ruimte wilt gebruiken als een aangename plek om te ontspannen, te werken of te genieten van de omgeving.

Schuttingen

Een schutting bestaat uit een geïmpregneerd houten paneel (19, 21 of 23 planken), die altijd 180cm breed is. Om de houten panelen op zijn plaats te houden plaatsen we betonnen palen. Deze palen verdwijnen deels onder de grond en zijn deels zichtbaar. De betonnen palen zijn leverbaar in wit/lichtgrijs en antraciet. De meeste van onze opdrachtgevers kiezen voor antraciet omdat het moderner oogt. Het voordeel van de lichtgrijze (witte) betonpalen is dat verkleuring minder snel optreedt.

Beton in rotsmotief

Wil je een lager houten paneel, maar meer beton zichtbaar? Dan hebben we de betonnen onderplaten beschikbaar in rotsmotief. De onderzijde bestaat dan uit 72 centimeter betonplaat en daar bovenop een houten paneel van 128 centimer hoog.

Totaalformaat

In totaal is een schuttingpaneel 190 cm (paal + paneel)

 

De gemiddelde levensduur van een houten schutting vertelt ons hoe lang deze erfafscheiding ongeveer mee gaat. Over het algemeen is de gemiddelde levensduur van een schutting van hout 20 tot 25 jaar, waarbij sommige schuttingen zelfs langer mee kunnen gaan dan 25 jaar en 30 jaar in de tuin kunnen staan.

Een grenen schutting

Grenen valt onder de naaldhoutsoorten en is erg stevig en kan goed tegen alle soorten weersinvloeden. Doordat de schuttingen verticale planken bevatten, lijkt jouw tuin een stuk ruimtelijker dan het daadwerkelijk is. Door de lichte kleur van de grenen schutting creëer je een natuurlijke uitstraling in jouw tuin. Het kan voorkomen dat er witte en/of groene plekken op de schutting komen, maar dit is gewoon hars. Door het impregneren kan dit hars wit of groen worden, maar de plekken gaan ook zelf weer geleidelijk weg. Zoals bekend kan hout gaan werken en kan het hout gaan krimpen of uitzetten waardoor er misschien kleine scheurtjes ontstaan.

Een douglas schutting

Ook het douglas hout heeft een lichte uitstraling. Het hout kan gewoon onbewerkt in de tuin worden geplaatst. Het voordeel van douglas hout is dat het dus geen onderhoud nodig heeft en daarnaast ook aardig lang mee kan, zonder dat het hout lelijk wordt. Wel is het, net zoals de grenen houtsoort, hout dat kan gaan werken. Het kan dus gaan krimpen of uitzetten en daardoor kunnen er ook kleine scheurtjes ontstaan.

Wij nemen al het werk uit handen! Het enige waar u voor moet zorgen is de koffie!

De grenen schermen die wij leveren zijn altijd geïmpregneerd, deze houtsoort heeft dus geen behandeling meer nodig.
Bij de douglas en hardhouten schutting raden wij aan om deze altijd een keer te behandelen met een beits of olie voor langer kleur behoud.

De nobifix variant is zelfs onder hogedruk geïmpregneerd waardoor onze leverancier hier 5 jaar kleur garantie op geeft en 20 jaar tegen houtrot.

Wij hoeven de schutting van te voren niet meer na te meten.
Mochten wij de schutting voor u komen plaatsen nemen wij op dag van plaatsing altijd voldoende materialen mee.
Ook worden alle pasvakken dergelijke terplekke bij u op maat gemaakt.

Daarom is het niet noodzakelijk voor ons om de schutting in te meten.

Natuurlijk is dit ook mogelijk bij ons.
U kunt dit aangegeven bij de situatie beschrijving op het offerte formulier.
Voor elke houtsoort hebben wij bijpassende panelen.

Glazen schuifwanden

Het glas van de glazen schuifdeuren is van zeer hoge kwaliteit en mooi helder. Het geharde glas is erg sterk en veilig. Gehard glas is enorm sterk en kan zelfs een klap met een hamer weerstaan!

De glasplaten zijn 10 mm dik en hebben gepolijste randen als luxe afwerking. Het glasprofiel is voorzien van dubbele wielen en afdekkapjes aan de zijkant.

Op al onze schuifwanden leveren wij 5 jaar garantie!

Glazen schuifwanden kunnen geplaatst worden op:

Wel is het heel belangrijk dat de ondergrond waterpas en stabiel ligt

Als je een andere ondergrond hebt geef het aan! Doormiddel van een funderingskoker kan het dan altijd geplaatst worden.

Een veranda afsluiten kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor wanden van hout, kunststof of aluminium, maar dat gaat al snel ten koste van wat vaak het hoofddoel is: genieten van het buiten zijn.

Een glazen wand is dan ook ideaal, want daardoor houd je contact met de tuin. Bovendien maak je maximaal gebruik van de zon, het licht mag letterlijk binnenkomen. Het voordeel daarvan is dat je bijna het hele jaar door aangenaam buiten kunt zitten.

Als u de schuifwand door ons laat monteren komen wij van te voren alles nog nauwkeurig inmeten.
Ook komen wij terplekke met een proefmonster, zodat u alles rustig op het gemak ook kunt bekijken.

Mocht u het glas bij ons willen komen bekijken is dit natuurlijk ook mogelijk!

 

Een glazen schuifwand is verkrijgbaar vanaf €325,- per paneel inclusief montage door ons.
Deze prijs is inclusief boven en onderrail, tevens is deze prijs inclusief u profielen aan de zijkant.

Al onze schuifwanden worden standaard geleverd met RVS indraaigrepen, dus geen plak grepen wat je bij veel andere bedrijven ziet.

Mocht u de schuifwand zelf willen monteren is dit natuurlijk ook mogelijk.
Voor €275 inclusief alle benodigdheden heeft u al een schuifwand die u dan zelf kunt plaatsen.

Wilt u graag tochtstrips tussen de panelen om het helemaal dicht te hebben kan dit natuurlijk ook.
Hiervoor hanteren wij €25 per strip.

Op verzoek leveren wij ook tochtstrips, geef dit aan bij het aanvragen van je offerte.