Zoeken
Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn al beantwoord!

Schuttingen

Natuurlijk is dit ook mogelijk bij ons.
U kunt dit aangegeven bij de situatie beschrijving op het offerte formulier.
Voor elke houtsoort hebben wij bijpassende panelen.

Wij hoeven de schutting van te voren niet meer na te meten.
Mochten wij de schutting voor u komen plaatsen nemen wij op dag van plaatsing altijd voldoende materialen mee.
Ook worden alle pasvakken dergelijke terplekke bij u op maat gemaakt.

Daarom is het niet noodzakelijk voor ons om de schutting in te meten.

De grenen schermen die wij leveren zijn altijd geïmpregneerd, deze houtsoort heeft dus geen behandeling meer nodig.
Bij de douglas en hardhouten schutting raden wij aan om deze altijd een keer te behandelen met een beits of olie voor langer kleur behoud.

De nobifix variant is zelfs onder hogedruk geïmpregneerd waardoor onze leverancier hier 5 jaar kleur garantie op geeft en 20 jaar tegen houtrot.

Wij nemen al het werk uit handen! Het enige waar u voor moet zorgen is de koffie!

Een grenen schutting

Grenen valt onder de naaldhoutsoorten en is erg stevig en kan goed tegen alle soorten weersinvloeden. Doordat de schuttingen verticale planken bevatten, lijkt jouw tuin een stuk ruimtelijker dan het daadwerkelijk is. Door de lichte kleur van de grenen schutting creëer je een natuurlijke uitstraling in jouw tuin. Het kan voorkomen dat er witte en/of groene plekken op de schutting komen, maar dit is gewoon hars. Door het impregneren kan dit hars wit of groen worden, maar de plekken gaan ook zelf weer geleidelijk weg. Zoals bekend kan hout gaan werken en kan het hout gaan krimpen of uitzetten waardoor er misschien kleine scheurtjes ontstaan.

Een douglas schutting

Ook het douglas hout heeft een lichte uitstraling. Het hout kan gewoon onbewerkt in de tuin worden geplaatst. Het voordeel van douglas hout is dat het dus geen onderhoud nodig heeft en daarnaast ook aardig lang mee kan, zonder dat het hout lelijk wordt. Wel is het, net zoals de grenen houtsoort, hout dat kan gaan werken. Het kan dus gaan krimpen of uitzetten en daardoor kunnen er ook kleine scheurtjes ontstaan.

De gemiddelde levensduur van een houten schutting vertelt ons hoe lang deze erfafscheiding ongeveer mee gaat. Over het algemeen is de gemiddelde levensduur van een schutting van hout 20 tot 25 jaar, waarbij sommige schuttingen zelfs langer mee kunnen gaan dan 25 jaar en 30 jaar in de tuin kunnen staan.

Een schutting bestaat uit een geïmpregneerd houten paneel (19, 21 of 23 planken), die altijd 180cm breed is. Om de houten panelen op zijn plaats te houden plaatsen we betonnen palen. Deze palen verdwijnen deels onder de grond en zijn deels zichtbaar. De betonnen palen zijn leverbaar in wit/lichtgrijs en antraciet. De meeste van onze opdrachtgevers kiezen voor antraciet omdat het moderner oogt. Het voordeel van de lichtgrijze (witte) betonpalen is dat verkleuring minder snel optreedt.

Beton in rotsmotief

Wil je een lager houten paneel, maar meer beton zichtbaar? Dan hebben we de betonnen onderplaten beschikbaar in rotsmotief. De onderzijde bestaat dan uit 72 centimeter betonplaat en daar bovenop een houten paneel van 128 centimer hoog.

Totaalformaat

In totaal is een schuttingpaneel 190 cm (paal + paneel)